به طور حتم با انواع میلگرد و موارد استفاده آن آشنا هستید خصوصا اگر در زمینه ساخت و ساز مشغول به فعالیت باشید. به فولادی که در بتن به منظور جبران مقاومت کششی پایین استفاده میشود، میلگرد میگویند. البته توجه داشته باشید که به جز میلگرد، از دیگر مصالح به منظور استحکام بهتر بتن استفاده میشود. از جمله این مصالح میتوان به نیمرخها، ناودانی و یا قوطی نیز اشاره کرد.
در حال حاضر مهندسان ساختمان از میلگرد جهت افزایش استحکام بنا استفاده میکنند. در کشور ما نیز تولیدکننده های زیادی به ساخت میلگرد مشغول هستند و محصولات خود را با کیفیت مناسب تولید و جهت فروش به بازار عرضه میکنند.
انواع میلگرد و کاربرد آن در ساختمان سازی
میلگردها از ویژگیها و خصوصیات مختلفی برخوردار هستند که سبب شده از آنها به وفور در صنعت ساختمان سازی استفاده شود. میلگرد انواع مختلفی دارد و به دو صورت ساده و آلیاژی تهیه و به بازار جهت فروش عرضه میشود. میلگرد در اشکال مختلفی مانند خرک، راستا، سنجاقی، رکابی و… در بتن سازه و بنا بهکار میرود.
انواع میلگرد در ساخت و ساز:
در ساختمان سازی از انواع مختلف میلگرد با توجه به کاربرد و موارد مصرفی که دارند، استفاده میشود. با ما همراه باشید تا با انواع میلگرد و موارد استفاده هر یک آشنا شوید.
میلگرد خاموت
به نوع دیگری از انواع میلگرد که در راستای عرضی سازه بکار می رود، میلگرد عرضی یا خاموت میگویند. جنس این نوع میلگرد از فولاد است و شکل خمیده ای دارد. خاموت به صورت تنگ باز و تنگ بسته یافت میشود و کاربرد آن کمک به مقاومت و استحکام ستون و تیرهای بتنی است.
میلگرد سنجاقی
میلگرد سنجاقی نوع دیگری از میلگرد است که به دلیل شکل سنجاق مانند به این نام خوانده میشود. اگرچه با نامهای دیگر مانند سنجاقکی، قلاب دوخت و آرماتور دوخت ستون هم شناخته میشود. این میلگرد به طور دوتایی و عمود بر یکدیگر در ستونها تعبیه میشوند. کاربرد میلگرد سنجاقی کمک به افزایش مقاومت ساختمان میباشد.
میلگرد راستا
میلگرد راستا که به آن سیتکا نیز گفته میشود، به منظور افزایش مقاومت کششی بتن در ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد. این نوع میلگرد به صورت سیمی با دو انتهای خمیده میباشد و این خمیدگی به دو شکل ممکن است وجود داشته باشد. یکی این که یا با طول میلگرد زاویه ۹۰ درجه بسازد یا خمیدهتر باشد.
میلگرد خرک
از میلگرد خرک در زمان بتن ریزی کف سازه و فوندانسیون سازی استفاده میکنند. این میلگرد از طریق قرار دادن دو شبکه افقی خرک در کنار هم تنظیم فاصلهها را انجام میدهد. توجه داشته باشید که ساختار این میلگردها همگن و یکسان میباشد و شبکهها به صورت منظم در فواصل ثابت در کنار یکدیگر قرار میگیرند.
میلگرد رکابی
کاربرد و موارد استفاده میلگرد رکابی در حفظ و نگه داشتن میلگردهای طولی و عرضی در امتداد ساختمان است.
انواع میلگرد براساس جنس
میلگرد ها براساس جنس و عناصر بهکار رفته نیز دسته بندی میشوند. انواع میلگرد بر اساس جنس عبارتند از:
میلگرد فولاد کربن
به میلگرد سیاه معمولی، میلگرد فولاد کربن نیز گفته میشود . موارد استفاده آن در تمام پروژههای ساختمان سازی است. استفاده از این میلگرد بسیار رایج است اما مهمترین عیب آن این است که خیلی سریع دچار زنگ زدگی میشود.
میلگرد فولاد اروپایی
در ساخت انواع میلگرد اروپایی از ترکیب آلیاژ کربن، منگنز و… استفاده شده است. مقاومت این میلگرد کم است در نتیجه استفاده از آن برای نقاط زلزله خیز توصیه نمیشود.
میلگرد گالوانیزه
میلگرد گالوانیزه از دوام و استحکام بالایی برخوردار است ولی مقاومت خوبی ندارد.
میلگرد روکش اپوکسی
میلگرد روکش اپوکسی نام دیگر میلگرد فولاد کربن میباشد که دارای روکشی از جنس اپوکسی است. از نظر مقاومت با میلگرد فولاد کربن اختلاف چندانی ندارد ولی در مقابل زنگ زدگی از دوام و مقاومت خوبی بهره مند میباشد.
میلگرد فایبرگلاس
میلگرد فایبرگلاس مشابه میلگرد فیبر کربن است، اگرچه از نظر وزنی سبکتر است و استحکام و مقاومت خوبی را نیز دارا است. همچنین در مقابل زنگ زدگی نیز مقاومت خوبی دارد و دچار زنگ زدگی نمیشود.
میلگرد فولاد استنلس
میلگرد فولاد استنلس به عنوان بهترین نمونه آرماتور شناخته شده است و علاوه بر عدم زنگ زدگی، مقاومت بسیار خوبی نیز دارد. اما از نظر قیمت نسبت به دیگر میلگردها گرانتر است که دلیل آن برخورداری از ویژگیها و مزایایی است که توانسته آن را نزد دیگران محبوبتر نماید.
در این مطلب سعی کردیم شما را با میلگرد، کاربر و موارد استفاده و انواع میلگرد موجود در بازار آشنا سازیم. در واقع این محصولات از اجزای اصلی و ضروری در ساختمان سازی هستند و بدون آن ساختمان نمیتواند از استحکام لازم برخوردار باشد. امیدواریم این مطلب برای شما مفید باشد.
جهت خرید انواع میلگرد میتوانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید; خرید میلگرد