مقالات

انواع نبشی و کاربردهای آن در صنعت

در صنعت ساخت و ساز، مصالح و مواد اولیه بسیاری کاربرد دارند که هر یک برای مسئله خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این میان نبشی یکی از مهم ترین و پرکاربرترین مصالحی است که در حال حاضر در ساخت و ساز خصوصا در ساختمان سازی از آن استفاده می‌کنند. نبشی‌ها بر اساس نیاز مصرف کنندگان در انواع مختلفی ساخته می‌شوند. برای آشنایی با انواع نبشی ادامه مقاله را بخوانید.

نبشی چیست و انواع نبشی

نبشی به نوعی قلاب فلزی گفته می‌شود که وظیفه آن این است که به سازه ثبات لازم را بدهد. این قلاب را داخل و یا در نزدیکی لبه تیرها و قسمت‌هایی که توان تحمل ظرفیت بار موردنظر را ندارند، نصب می‌کنند.

به بیان دیگر نبشی آهنی یکی از اجزای ساختمانی پرکاربرد است؛ نبشی را با حرف L نشان می دهند. این نوع محصولات در ساخت و ساز کاربرد وسیع و گسترده ای دارند ولی از آن‌ها در صنعت نیز استفاده‌های فراوانی می‌شود. نبشی‌ها با دو مشخصه اندازه بال ها و ضخامت شناخته می‌شوند. به طور کلی دو ضلع نبشی با یکدیگر مساوی هستند که به آن نبشی بال مساوی گفته می‌شود، ولی اگر سایز بال های آن با یکدیگر برابر نباشد به این نوع نبشی، نبشی بال نامساوی اطلاق می‌گردد. که در این صورت نبشی با حرف V نمایش داده می‌شود.
توجه داشته باشید که تعیین سایز نبشی‌ها بر اساس اندازه ضلع آن صورت می‌گیرد و اندازه آن از 40 میلیمتر تا 4 سانتی متر متغیر است. نبشی در انواع مختلف که شامل نبشی آلومینیوم، نبشی پی وی سی، نبشی چوبی نبشی استنلس استیل، نبشی پلاستیکی، و نبشی پلی اتیلن می‌باشد، تولید و به بازار جهت فروش عرضه می‌شوند.

مد نظر داشته باشید که نبشی‌های موردنیاز صنعت داخل کشور به دو شکل نبشی وارداتی و نبشی داخلی تامین می‌شوند؛ اغلب نبشی وارداتی از کشور هایی مانند روسیه و اوکراین تهیه می گردند و نبشی‌های داخلی نیز توسط شرکت‌های داخلی تولید و روانه بازار می‌شوند.

نبشی چیست

نبشی چیست

بیشتر بخوانید: قیمت ورق استیل

انواع نبشی و کاربردهای آن در صنعت

نبشی‌ها از لحاظ ابعاد و نحوه تولید متفاوت هستند و به شکل زیر دسته بندی می‌شوند:

نبشی بال مساوی

نبشی بال مساوی به نبشی‌هایی گفته می‌شود که از ضلع‌های یکسانی برخوردار هستند این یکسان سازی در زمان تولید، ساخت و اتصال آن‌ها با یکدیگر صورت می‌پذیرد. زمانی که ضلع‌های عمودی بر یکدیگر یکسان باشند، سطح مقطع آن به شکل V مشاهده می‌شود که در این صورت به آن نبشی بال مساوی اطلاق می‌شود.

نبشی بال نامساوی

در صورتی که اندازه اضلاع نبشی با هم مساوی نباشند به آن نبشی بال نامساوی گفته می‌گویند. در این صورت سطح مقطع آن به شکل L مشاهده می‌شود.

نبشی پرسی

نبشی‌های ساختمانی به روش پرسی ساخته می‌شوند. خوب است بدانید در نبشی پرسی، ورق فولادی برش خورده و به قسمت پرس ارسال می‌شود تا از طریق دستگاه رول فابریک به ضخامت دلخواه برسد. توجه داشته باشید که نحوه تولید نبشی پرسی کار دشواری نیست؛ بلکه کاملا ساده و راحت است و در مدت زمان کوتاهی می توان آن‌ها را تولید کرد.

نبشی فابریک

به طور کلی نبشی‌های صنعتی به صورت فابریک ساخته می‌شوند. برای تولید نبشی فابریک، شمش ها بر اساس درجه حرارت مشخص شده در کوره های حرارتی قرار می‌گیرد و با کاهش سطح مقطع آن، تبدیل به نبشی میشود. نبشی‌های صنعتی به این صورت تهیه می‌شوند و از مقاومت و استحکام بیشتری نسبت به نبشی پرسی برخوردار هستند. توجه داشته باشید که نبشی فابریک با توجه به قیمت شمش آن قیمت گذاری می‌شود.

کاربرد نبشی‌ها در صنعت چیست؟

نبشی‌ها نقش اساسی و مهمی در ساختمان سازی دارند؛ این محصولات در ساخت و ساز، ضمن تقویت اتصالات در ساختمان کمک بسیاری به تقویت بادبند و خرپا در اسکلت فلزی نیز می‌کنند.

اگر چه کاربرد نبشی تنها در ساختمان سازی نیست و علاوه بر ساخت و ساز در صنعت خودروسازی، تجهیزات فضانوردی، کشتی سازی، تجهیزات دریایی، ساخت سینی‌های کابل برق، تولید قفسه آهنی، تجهیزات ترافیک، تولید ساپورت لوله در نیروگاه، صنایع پتروشیمی و .. نیز به وفور از آن استفاده می‌شود.

نبشی

نبشی

اصلی ترین انواع نبشی‌های بازار

همان طور که در مطالب بالا گفته شد، نبشی‌ها در انواع مختلفی تولید و به بازار عرضه می‌شوند. اما نوع دیگری از انواع پروفیل نبشی وجود دارد که بر اساس خصوصیات و ویژگی‌های خاص آن‌ها، کاربرد متفاوتی نیز دارند و از آن‌ها در بسیاری از صنایع استفاده می‌شود. ابن نبشی‌ها شامل موارد زیر هستند:

نبشی اسپیرال

از طریق نورد گرم، نبشی اسپیرال بال مساوی تولید و ساخته می‌شود. این محصولات از خصوصیات و ویژگی‌هایی مانند انعطاف پذیری بسیار بالایی برخوردار هستند که این موضوع باعث می‌شود که انجام فرایند سوراخ کاری و جوشکاری در آن‌ها به راحتی صورت پذیرد.

نبشی فولادی

پروفیل‌های فولادی نوع دیگری از انواع نبشی می‌باشند که به دو شکل پرسی و فابریک تولید می‌شوند. شاید علت استفاده از فولاد ضد زنگ در ساخت پروفیل نبشی را ندانید. خوب است بدانید که علت استفاده از فولاد ضد زنگ در تولید پروفیل نبشی این است که در مکان‌هایی با بارندگی و رطوبت زیاد و حتی در شرایط آب و هوایی خاص، این مصالح دچار زنگ زدگی و خوردگی نمی‌شوند و از این نظر کاملا ایمن هستند. این خصوصیات و ویژگی‌های خاص باعث شده که نبشی فولادی به عنوان کاربردی‌ترین مصالح در ساختمان سازی شناخته ‌شود.

همان طور که می‌دانید برای ساخت پروفیل‌های نبشی از فولاد 304 استفاده می‌کنند. علت استفاده از آن‌ها در این است که مقدار کربن در آن‌ها بسیار کم است و به دلیل داشتن یکنواختی سطح، برای ساخت چارچوب درب و پنجره و کابینت آشپزخانه بسیار مناسب و ایده آل هستند. ضمن این که از آن‌ها در صنایع دریانوردی، صنایع شیمیایی و پتروشیمی نیز استفاده می‌شوند. این محصولات از مقاومت بالایی در مقابل خوردگی و اکسیداسیون برخوردار هستند که خود دلیل محکمی است که به وفور از آن‌ها در صنعت استفاده شود.

پروفیل گالوانیزه

به طور حتم نام پروفیل گالوانیزه به گوش شما خورده است، در واقع منظور از پروفیل گالوانیزه، اجرای فرایند گالوانیزاسیون بر روی پروفیل‌های فولادی می‌باشد تا از این طریق بتوانند مقاومت بیشتری کسب نمایند. شما عزیزان می‌توانید بر اساس نوع پروژه و هدف ساخت، از این پروفیل‌ها در صنعت ساخت و ساز بهره‌مند شوید.

انواع نبشی

انواع نبشی

قیمت نبشی

کاربرد وسیع انواع نبشی در صنعت ساختمان سازی، اهمیت زیادی در انتخاب مناسب نبشی بر عهده دارد. زیرا در صورت انتخاب صحیج نبشی با ضخامت و طول مناسب، امکان بهینه ‌سازی هزینه‌های اجرای طرح فراهم می‌باشد. بهتر است بدانید یکی از عوامل بسیار مهم در ساختمان سازی از نظر مهندسین و کارشناسان فنی این است که تا حد ممکن هزینه‌های مازاد ساخت و ساز کاهش یابد. امروزه قیمت نبشی صنعتی در مقایسه با قیمت ساختمانی آن بیشتر است. برای اطلاع از قیمت انواع نبشی شامل قیمت نبشی گالوانیزه، قیمت روز نبشی و قوطی می‌توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید تا از قیمت روز این محصولات مطلع شوید.

بیشتر بخوانید: قیمت آهن در بازار امروز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.