ورقهای فلزی همان طور که از نامشان پیداست، ورقهایی هستند که از جنس فلز ساخته شده اند ضمن این که دارای کیفیت و مقاومت بالایی میباشند؛ از این نوع ورقها در صنعت ساخت و ساز و ماشین آلات سنگین به وفور استفاده میشود. ورقهای فلزی انواع مختلفی دارند و به دو دسته ورقهای نورد سرد و ورقهای نورد گرم تقسیم میشوند. از ورقهای نورد سرد میتوان به ورقهای روغنی و از ورقهای نورد گرم میتوان ورق سیاه را نام برد. این دو روق تفاوت های بسیاری با یکدیگر دارند. در این مطلب قصد داریم به توضیحاتی در خصوص ورق روغنی، انواع ورق روغنی ، موارد استفاده و کاربرد آن در صنعت بپردازیم. پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
انواع ورق روغنی چیست؟
به ورقهایی که به روش نورد سرد تولید میشوند ورق روغنی یا Cold Rolled Steel Sheet گفته میشود. سوالی که ممکن است در اینجا مطرح شود این است که چرا در تهیه این ورقها از نورد سرد استفاده میکنند؟ خوب است بدانید که استفاده از نورد سرد، سبب افزایش کیفیت ظاهری ورقهای نورد شده می گردد؛ ضمن این که نورد سرد از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است. در نتیجه از این ورقها اغلب در مواقعی که ورق ظاهر جسم را تشکیل می دهد، استفاده میکنند.
خوب است بدانید که در برابر عوامل محیطی مانند هوا، آب و رطوبت،برای ممانعت از زنگ زدگی استیل پس از نورد سرد این ورقها را روغنکاری یا همان پولیش میکنند. به طور کلی ضخامت ورقهای روغنی از ورق سیاه کمتر می باشد، اما با همین ضخامت کم هم این نوع از ورقها توانستهاند مقاومت بسیار بالایی از خود نشان دهند.
روش تولید ورق روغنی
ورق روغنی که به آن ورق سرد نیز میگویند، از ورق سیاه یا همان ورق گرم ساخته میشود. در این روش برای تولید ورق روغنی، ورق سیاه با کربن کم بهکار گرفته میشود. جهت از بین بردن و حذف پولکهای سطحی، ورق سیاه را با اسید شستشو میدهند. در نهایت چند مرحله نورد کاری سرد بر روی این ورقها انجام میدهند تا ورق سیاه به ورق روغنی تبدیل گردد.
در تهیه و ساخت ورقهای روغنی، آلیاژهای مختلفی استفاده میشود؛ در واقع درساخت این ورقها ممکن است میزان درصد کربن، منگنز، تیتانیوم و دیگر عناصر موجود متفاوت باشد. در نتیجه این ورقها با توجه به نوع آلیاژ به کار رفته از خواص و ویژگیهای متفاوتی برخوردار هستند. این ورقها در سایز و ابعاد مختلف بر اساس نیاز خریداران تولید و در دسترس آنها قرار میگیرند.
انواع ورق روغنی
ورق روغنی انواع مختلفی دارد. دسته بندی این ورقها اصولا بر اساس نوع آلیاژ به کار رفته و عملیات حرارتی که در ساخت آنها مورد استفاده قرار میگیرد، می باشد. ورق روغنی شامل سه دسته زیر است:
ورق معمولی یا ورق روغنی st۱۲
از کاربردیترین انواع ورقها، ورقهای روغنی st12 هستند که از آنها در ساختمان سازی و صنعت به منظور ساخت سازههای گوناگون استفاده میشود. ورق معمولی در صنعت بسیار رایج و پرمصرف میباشد.
ورق نیمه کشش یا ورق روغنی st۱۳
ورقهای روغنی st13 که به آنها ورق نیمه کشش نیز گفته میشود، در ساخت سازههای صنعتی و ساختمانی که به پرسکاری خصوصا پرسکاری با عمق کم نیاز است، استفاده میشوند. خوب است بدانید که یکی از ویژگی های این ورقها در این است که امکان جوشکاری آنها وجود دارد و در فرایند ساخت به شکل خاصی با آلومینیوم اکسیژن زدایی میگردند.
ورق فوق کشش یا ورق روغنی st۱۴
ورقهای روغنی st۱۴ که به آنها ورق فوق کشش نیز می گویند، یکی دیگر از انواع ورق روغنی است که در صنعت برای مصارف پرسکاری عمیق بهکار می روند. این محصولات از قابلیت جوشکاری برخوردار هستند و در فرایند تولید با آلومینیوم اکسیژن زدایی میشوند.
موارد استفاده و کاربرد انواع ورقهای روغنی در صنعت
همان طور گه گفته شد ورقهای روغنی در صنعت از کاربرد بسیاری برخوردار هستند، استفاده از آنها بسیار رایج است. دلیل اهمیت استفاده از این ورقها در این است که آنها از مقاومت بالایی در برابر فشار برخوردار میباشند از اینرو مهندسان عمران و ساختمان سازی با اطلاع از مشخصاوت ورق روغنی، از این محصولات در ساخت سازههایی که نیازمند تحمل نیروی زیاد هستند، استفاده میکنند.
از دیگر ویژگی های ورقهای روغنی میتوان به صرفه اقتصادی آن اشاره کرد. زیرا با بهکارگیری کمترین مواد اولیه میتوانید انتظار بیشترین تحمل قدرت را داشته باشید. از دیگر مزایای استفاده از ورقهای روغنی در صنعت میتوان تنوع رنگی و ابعاد مختلف ورق روغنی را مثال زد. در نتیجه این ورقها بسیار کاربردی هستند و از جایگاه خوبی در صنایع بهرهمند میباشند.
علاوه بر آن از ورقهای روغنی در خودروسازی، مخازن فلزی، ساخت مبلمان اداری، ساخت انواع قفسه و صفحات انعطاف پذیر، ساخت موتورهای الکتریکی و ساخت لوازم خانگی همانند ماشین لباسشویی، یخچال، ماشین ظرفشویی و غیره استفاده میشود.
مد نظر داشته باشید که ورق روغنی با این که کاربرد وسیع و گستردهای که دارد، اما تولید آن در کشور ما محدود است شما خریداران محترم میتوانید برای خرید و فروش آن در بازار به بورس ورق روغنی مراجعه کنید.
مزایای استفاده از ورق روغنی
- مقاومت فوق العاده در برابر فشار
- نیاز به متریال کمتر به منظور تحمل وزنهای بالا
- تولید سریع ورق روغنی
- قیمت ارزانتر در مقایسه با تولید دیگر ورقهای فولادی
- امکان تولید در ابعاد و اندازههای مختلف
- کاربرد وسیع و گسترده در صنعت
قیمت ورق روغنی
به منظور اطلاع از قیمت ورق روغنی ، بهتر است بدانید که قیمت این محصولات متاثر از قیمت آهن آلات و فولاد است اما به نسبت آنها از نوسان کمتری برخوردار میباشد. ورقهای روغنی موجود در بازار به طور کلی دارای عرض استاندارد ۱۰۰ و ۱۲۵ سانتی متر و ضخامت 0.3 میلی متر تا 4 میلی متر میباشند. که مصرف کنندگان عزیزان میتوانید با توجه به نیاز خود نسبت به خرید آنها اقدام نمایند.
در قیمت نهایی ورق روغنی برای خریدار فاکتورهایی مانند قیمت جهانی سنگ آهن، قیمت سوخت و انرژی به خصوص نفت، هزینه حمل و نقل کالا و همچنین تورم جهانی تاثیر گذار هستند. برای اطلاع از قیمت ورق روغنی و سفارش آن میتوانید با ما تماس بگیرید. تمامی محصولات ما با قیمت مناسب و کیفیت بالا در اختیار شما خریداران عزیز قرار میگیرد.
همچنین جهت مشاوره، خرید و استعلام قیمت ورق روغنی میتوانید با کارشناسان ما در تماس باشید. کارشناسان ما راهنماییهای لازم در این زمینه را در اختیار شما عزیزان قرار میدهند.