وزن ورق گالوانیزه: ورق فولادی گالوانیزه یکی از محبوب ترین انواع نورد فلز است. در واقع گالوانیزه است که مقاومت ورق فلز را در برابر محیط های تهاجمی افزایش می دهد.
وزن ورق گالوانیزه | انواع ورق سیاه | آهن ربات
گالوانیزه کردن یک فرآیند تکنولوژیکی برای اعمال روی بر روی سطح ورق فولادی است. در عین حال، ضخامت این پوشش متفاوت است و به مقدار زیر 0.02 میلی متر نمی رسد.
به بیان دیگر گالوانیزه کردن راهی برای جلوگیری از خوردگی سطح ورق فولادی و افزایش عمر مفید آن است.
در فرایند گالوانیزه کردن سطح ورق فولادی با یک لایه فلز روی پوشانده شده است. به این ورق فولادی گالوانیزه ورق گالوانیزه می گویند.
آبکاری روی روشی مقرون به صرفه و موثر برای حفظ فولاد در برابر خوردگی است و تقریباً نیمی از تولید جهانی روی در این فرآیند استفاده می شود.
گالوانیزه کردن فولاد با چندین روش انجام می شود:
- گالوانیکی
- نورد سرد
- نورد گرم
گالوانیزه کردن با روش نورد گرم رایج ترین نوع است و در چندین مرحله رخ می دهد .در آخرین مرحله ورق فلزی در حمامی از روی مذاب قرار میگیرد و در نتیجه یک لایه صاف با ویژگیهای مقاوم در برابر خوردگی روی آن ایجاد میشود.
مزایای ورق گالوانیزه
ورق گالوانیزه دارای مزایای زیر است:
مقاومت در برابر فرآیندهای خوردگی: ورق فلزی به لطف پوشش محافظ روی به این امر دست می یابد.
مقاومت در برابر پردازش مکانیکی: فلز گالوانیزه در برابر مهر زنی، خم شدن، کشش و نورد مقاومت می کند.
ماندگاری ورق گالوانیزه در برابر رطوبت و خوردگی بالا مقاوم است و همچنین نیازی به مراقبت خاصی با رنگ و لاک ندارد.
مجموعه گسترده: این محصول دارای طیف گسترده ای از اندازه ها و ضخامت های لایه روی است. این محصول را بنا بر نیاز خود می توانید در سایز و ضخامت مدنظرتان انتخاب کنید.
دوستی با محیط زیست: مزیت دیگر ورق گالوانیزه این است که به طبیعت هیچ آسیبی نمی رساند، این مزیت برای دوستداران طبیعت بسیار با ارزش است.
فرم دهی بالا : ورق های گالوانیزه انعطاف پذیری بالایی دارند که همین ویژگی بکمزژن برای آن محسوب می شود، تا ازورق گالوانیزه برای مصارف فلزی که نیاز به فرم دهی دارند ، استفاده شود.
جوشکاری راحت: مزیت دیگر ورق های گالوانیزه این است که جوش دادن ورق های گالوانیزه به یکدیگر به آسانی و در سریع ترین زمان انجام می گیرد.
طبقه بندی ورق های گالوانیزه
با توجه به روش های تولید می توان ورق های گالوانیزه را به 2 نوع اصلی تقسیم کرد:
ورق الکتروگالوانیزه: ورق گالوانیزه ای است که با عبور الکترون های یون روی از یک الکترولیت حاوی یون های روی تولید می شود تا الکترون هایی برای تشکیل روی ایجاد شود که روی سطح نوار رسوب می کند.
ورق گالوانیزه گرم: ورق گالوانیزه ای که از گالوانیزه کردن نوار فولادی نورد سرد یا نورد گرم در حمام روی مذاب روی یک خط گالوانیزه گرم مداوم تولید می شود. این نوع ورق گالوانیزه بیشتر به کار گرفته می شود و شناخته شده تر است.
کاربرد ورق گالوانیزه
امروزه این محصول تقریباً در هر زمینه ای مورد استفاده قرار می گیرد، زیرا دارای خواص ضد خوردگی عالی است. از آنجایی که ورق می تواند فرآوری شود، محصولات مهر شده یا کشیده تولید می کند که در هر صنعتی مورد نیاز است.
این فلز در صنعت خودروسازی تقاضای زیادی دارد. این ورق آخرین نقش را در ایجاد بدنه یا تزئین خودرو ایفا نمی کند. با این حال، زمینه اصلی استفاده از مواد ساخت و ساز است.
از ورق گالوانیزه در کار مونتاژ و ایجاد انواع سازه های فلزی استفاده می شود. محصولات سبک هستند و در نتیجه بار زیادی روی دیوارها و سقف ندارند. ورق فلزی برای ساخت گاراژ، آشیانه یا انبار و همچنین برای سقف مناسب است.
از ورق گالوانیزه به میزان وسیعی در ساخت سوله ها،سقف ها و دیوارها استفاده می شود. این پایه برای تولید مصالح ساختمانی زیر به کار گرفته می شود:
- کاشی های فلزی (ورق سقف)
- ورقه فلزی راه راه
- نرده
- نوارها
همچنین لازم به ذکر است که ورق موجدار، که خواص ضد لغزش عالی را ارائه می دهد که به حرکت ایمن بر روی سطح کمک می کند. در این راستا از این محصول در تولید کفپوش و یا طراحی پله نیز استفاده می شود.
همچنین ورق گالوانیزه در هنگام اجرای قلع کاری، ناودان، لوله های زهکشی و غیره مورد تقاضا است.