ویژگی های ورق گالوانیزه: شاید وقتی صحبت از ورق گالوانیزه می شود، هیچ کس نتواند این ماده همه کاره را بشناسد. فولاد گالوانیزه از مواد اولیه در ساخت و ساز است. پس ورق گالوانیزه چیست؟ چرا اینقدر محبوب است؟ وزن ورق گالوانیزه چقدر است ؟ برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد ورق گالوانیزه مقاله زیر را دنبال کنید !
ویژگی های ورق گالوانیزه | قیمت تیرآهن | آهن ربات
ورق گالوانیزه فولادی است که فرآیند گالوانیزه شدن را پشت سر گذاشته است . پس گالوانیزه چیست؟ گالوانیزه نوعی آبکاری یک لایه روی روی سطح فلز فولادی برای ایجاد یک لایه محافظ برای سطح است که به مقاومت در برابر خوردگی و زنگ زدگی تحت تأثیر محیط اطراف کمک می کند. روی باعث افزایش ضخامت فولاد، بهبود کیفیت و افزایش زیبایی استیل می شود. در نتیجه ورق گالوانیزه برجسته ترین ماده در سری فلزات است و به طور گسترده در بسیاری از زمینه ها استفاده می شود.
ویژگی های ورق گالوانیزه
اینکه بتوانید یک زره بادوام، انعطاف پذیر و با سختی بالا برای خود به ارمغان بیاورید، یک فرآیند پردازش ماهرانه است. ویژگی خاص این ورق فلزی این است که دارای یک لایه روی اضافی در بیرون با مقاومت عالی در برابر اکسیداسیون و موارد محدود زنگ زدگی و محو شدن رنگ است. ورق گالوانیزه پس از اتمام دارای یک سری ویژگی های برجسته است مانند:
ماندگاری عالی
ورق گالوانیزه به لطف روکش شدن با لایه بیرونی روی، بازسازی و کاملتر شده، در برابر زنگ زدگی مقاوم است و در برابر تأثیرات محیطی و آب و هوا مقاوم است و عمر مفید آن را افزایش می دهد. در شرایط عادی، اگر ساختار محصول نرمال باشد و در شرایط عادی استفاده شود، عمر مفید آن می تواند تا بیش از 50 سال باشد. در صورت استفاده از محصول در محیط های خورنده یا نزدیک دریا، امید به زندگی حدود 20-25 سال یا بیشتر است.
سختی بالا – تحمل خوب
ورق گالوانیزه دارای ظرفیت باربری عالی است. با ساختار اصلی فولاد، مقاومت ضربه ای این ماده کاملاً خوب است. بنابراین، حتی حمل و نقل ناهموار تأثیری بر عمر مفید و ساختار ساختمان ندارد. بنابراین فولاد گالوانیزه معمولاً در صنعت و ساخت و ساز استفاده می شود.
تولید سریع ، تست آسان و نصب آسان
بارزترین ویژگی محصول، فرآیند تولید سریع است. فولاد تمام شده با غوطه وری داغ یا الکترولیز بیشتر پردازش می شود. این فرآیند تنها چند دقیقه طول می کشد و تحت تأثیر آب و هوای بیرون قرار نمی گیرد.
قیمت پایین
از آنجایی که فرآیند تولید ساده است و مواد برای تولید خیلی گران نیستند، ورق گالوانیزه نسبتاً ارزانتر از سایر فلزات است.
وزن ورق گالوانیزه
درست مانند نحوه محاسبه وزن پروفیل های فولادی محاسبه وزن ورق گالوانیزه نیز بسیار ساده است، با فرمول دقیق می توانید آن را مطابق فرمول زیر محاسبه کنید یا از جدول جستجوی موجود استفاده کنید.
فرمول محاسبه وزن مخصوص و چگالی ورق گالوانیزه به شرح زیر است:
M (kg) = T (mm) * R (mm) * طول D (mm) * 7.85 (g/cm³).
M : وزن صفحه فولادی (کیلوگرم)
T : ضخامت ورق فولادی (بر حسب میلی متر).
R : عرض یا عرض ورق فولادی (به میلی متر). عرض استاندارد متداول: 1250 میلی متر، 1500 میلی متر، 2000 میلی متر، 2030 میلی متر، 2500 میلی متر.
D : طول ورق فولادی (به میلی متر). طول استاندارد معمولی: 6000 میلی متر، 12000 میلی متر (بر اساس نیازهای خاص مشتری قابل برش است).
در واقع، هنگامی که شما قصد خرید ورق گالوانیزه را دارید، تامین کننده برگه ای از مشخصات، ابعاد و وزن آن را برای شما ارسال می کند. بنابراین، برای این کار نیازی به یادآوری فرمول و محاسبه وزن و وزن مخصوص ورق گالوانیزه را ندارید. جدول های وزن این ورق نیز در سایت های مختلف وجود دارد.
با این حال، برای دانشجویان، مهندسین، … کسانی که در زمینه طراحی سازه های ساختمانی مطالعه می کنند، نیاز به دانستن و تسلط بر فرمول، نحوه محاسبه وزن ورق گالوانیزه دارند.
به عنوان مثال: 1 متر مربع گالوانیزه به ضخامت 3 میلیمتر، وزن آن چند کیلوگرم است
T (ضخامت ورق گالوانیزه ) = 3 زم = 0.3 میلی متر = 0.0003 متر
M (عرض ورق ) = 1 متر = 1000 میلی متر
L (طول ورق ) = 1 متر = 1000 میلی متر
اعمال فرمول
m (kg) = T (m) x W (m) x L (m) x 7.85
= 0.0003 x 1 x 1 x 7850
= 2,355 (کیلوگرم)
بنابراین حاصل 1 متر مربع ورق گالوانیزه با ضخامت 3 میلیمتر 2355 کیلوگرم است .