در حال حاضر، فلزات بسیاری با خواص مکانیکی و ترکیبات شیمیایی خاصی یافت میشوند. از انواع این فلزات خاص می توان به فولاد و آلومینیوم به عنوان محبوبترین فلزات در صنایع نام برد. این فلزات کاربرد وسیعی دارند و از آنها به وفور در صنعت استفاده میشود. در این مطلب قصد داریم به بررسی کاربرد پروفیل آلومینیوم و ویژگی های آن بپردازیم. پس با ما همراه باشید.
پروفیل آلومینیوم چیست؟
ممکن است با آلومینیوم تا حدی آشنایی داشته باشید. همان طور که میدانید آلومینیوم فلزی است نقره ای رنگ، که وزن کمی دارد و از قابلیت شکل پذیری زیاد بهرهمند میباشد. این فلز گران قدر دارای خواصی مانند وزن کم و عدم زنگ زدگی است.
امروزه از پروفیل آلومینیوم در ساخت و ساز و صنعت به وفور استفاده میشود. در چند سال اخیر آلومینیوم به عنوان فلزی کاربردی و محبوب شناخته شده و توانسته در این خصوص جایگاه ویژهای را به خود اختصاص دهد. در حقیقت پروفیلها کاربرد مختلفی دارند ولی اصلیترین کاربرد پروفیلها در ساخت درب و پنجرههای فلزی برای ساختمانها است.
تولید پروفیل آلومینیوم چگونه انجام میشود؟
به منظور تولید پروفیل آلومینیوم، در ابتدا ماده اولیه که به آن بیلت آلومینیوم گفته میشود، تحت فشار بسیار بالا و درجه حرارت مناسب قرار میگیرد. پس از آن، این ماده از بین قالب های مخصوص حرکت داده میشود. این حرکت دهی باعث میشود که ماده اولیه تغییر شکل دهد و به شکل دلخواه در بیاید. ماده به دست آمده که از شکل پذیری بالایی برخوردار است، پروفیل آلومینیوم نام دارد.
پروفیل آلومینیوم چه ویژگیهایی دارد؟
یکی از مهمترین ویژگیهای پروفیل آلومینیوم، قابلیت شکل پذیری خوب آن است. این ویژگی باعث شده که در صنعت طرفداران بسیاری را به خود اختصاص دهد و خیلی سریع توانسته به عنوان جایگزین آهن مورد استفاده قرار گیرد. به طور حتم ویژگیهای دیگری مانند وزن سبک سبب استفاده این فلز در صنایع هوایی شده است.
علاوه بر آن، آلومینیوم زیبایی خاصی دارد، رنگ آن سفید روشن و براق است و برای ساخت درب و پنجره آلومینیومی مناسب است ضمن این که از دوام و مقاومت بسیار خوبی نیز بهره مند میباشد.
خوب است بدانید که در گذشته برای پنجرههای ساختمانی از فلز آهن استفاده میشد اما امروزه از پنجرههایی که در ساخت آنها آلومینیم بکار رفته، استفاده میشود. دلیل این موضوع این است که پنجرههای آلومینیومی برخلاف پنجرههای آهنی از هدر رفتن انرژی و گرما به خارج از ساختمان جلوگیری میکنند. استفاده از این نوع پروفیل در حقیقت به بهینه سازی مصرف انرژی کمک میکند که خود عامل مهمی در نگهداشت انرژی محسوب میشود.
از دیگر ویژگیهای پروفیل آلومینیوم میتوان به ظرافت و شکیل بودن آن اشاره نمود. ضمن این که نصب آنها پیچیدگی ندارد، آسان و ساده است. مد نظر داشته باشید که پروفیل آلومینیوم غیرقابل اشتعال هستند و از آنها میتوان به راحتی در مکآنهایی که با حرارت در ارتباط است مانند آشپزخانه استفاده کرد.
جالب است بدانید که پروفیلهای آلومینیومی سبک و کم وزن هستند و امکان بازیافت آنها نیز فراهم میباشد که این ویژگی بسیار خوبی برای استفاده این محصولات در صنایع مختلف است.
کاربرد پروفیل آلومینیوم و موارد استفاده از آن
همان طور که در توضیحات بالا گفته شد، کاربرد پروفیل آلومینیوم بسیار زیاد است و از آنها به وفور در صنعت استفاده میشود. موارد زیر تنها بخشی از کاربرد پروفیل آلومینیوم میباشد.
1. استفاده در تولید درب و پنجره آلومینیومی
2. استفاده در صنعت قوطیسازی و صنایع بستهبندی
3. استفاده در ساخت دکل های انتقال برق فشار قوی
4. استفاده در صنایع مختلف
5. استفاده در ساخت و ساز
6. استفاده در صنایع برقی
7. استفاده از آلومینیوم در ماشین آلات و تجهیزات صنعتی
8. استفاده در صنایع فلزی و متالوژی
9. استفاده در باتری سازی
10. استفاده در پزشکی و داروسازی
11. استفاده در تولید ظروف نسوز
12. استفاده در ساخت جواهرات
کاربرد پروفیل آلومینیوم زیاد است و برای هر حوزه ای میتوان کاربرد های مختلفی را در نظر گرفت.
در این مقاله ما در مورد کاربرد پروفیل آلومینیوم و ویژگی های آن گفتیم. همان طور که گفته شد، آلومینیوم فلزی، با وزن کم و قابلیت شکل پذیری است؛ ضمن این که پروفیلهای ساخته شده از این فلز به علت برخورداری از ویژگی و قابلیتهایی مانند ضد زنگ بودن، دارای دوام و عمر بالایی هستند. همچنین هزینه نگهداری و تعمیرات آنها پایین است و از نظر اقتصادی بهصرفه و مناسب هستند. مصرف کنندگان عزیز میتوانند با توجه به موارد استفاده خود، پروفیلهای آلومینیومی را در طرح و رنگهای متنوع، از آهن ربات خریداری کنند.